1397/07/09

دکتر نصیری زاده ضمن ابراز رضایت از برگزاری نخستین همایش سبک زندگی و سلامت، در ابتدای سخنان خود، نوید برگزاری دومین همایش ملی سبک زندگی و سلامت با محور های: خانواده، امنیت، باور های دینی، شادی و امید، تغذیه و ورزش، تکنولوژی و رسانه، محیط زیست، جوانی و امید را دادند و در ادامه اضافه نموند که محور کلیدی و اصلی همایش را خانواده انتخاب کردیم چرا که تحت شعاع محور اصلی خانواده، سایر محورهای همایش گنجانده می شود و حتی در بسیار از مسائل کلان جامعه، خانواده باید مدنظر قرار گیرد.

دکتر نصبری زاده همچنین در ادامه هدف اصلی از برگزاری همایش را با توجه به فرهنگ بسیار غنی اسلامی، الگو پذیری از الگوهای ارزشمند اسلامی و ایرانی دانستند و اضافه نمودند باید با تمسک به الگوهای والای سبک زندگی نظیر، سبک رضوی، سبک زندگی فاطمی و  علوی به اصلاح سبک زندگی خود و خانواده و جامعه بپردازیم.

ایشان همچنین، دیگر اهداف همایش را ارتباط دانشگاه با جامعه دانستند و افزودند دراین همایش تلاش خواهیم کرد تا بتوانیم مباحث علمی نوین وتخصصی مربوط به سبک زندگی و همچنین آموزه های دینی مربوطه را توسط دانشگاه به مردم ارائه دهیم، در واقع از علم وتخصص افراد اگاه استفاده کرده و آن را به دست همه اقشار جامعه برسانیم.

دبیر همایش طی این مصاحبه اعلام کردند که دعوت ما یک دعوت رسمی از احاد مردم می باشد و بدینوسیله  از همه ی مردم دعوت می کنیم تا با حضور خود در این همایش بر غنای آن بیفزایند.

در ادامه ی این مصاحبه سوالاتی از جناب آقای دکتر نصیری زاده پرسیده شد که به آن ها می پردازیم:

1) امسال دومین همایش سبک زندگی را برگزار می نمایید، همایش اول چه خروجی یا فایده ای داشته است که دومی را برگزار می نمایید؟

* در نخستین همایش شاهد استقبال خوبی در بخش مقالات و هم در بخش سخنرانی ها و کارگاه ها  بودیم؛  شرکت مردم در این برنامه بالاتر از حد تصور بود به شکلی که در روز اول جمعیت حضار بیش از ظرفیت سالن بود و به نحوی که متاسفانه شرمنده ی تعدادی از عزیزان شدیم!

بازخوردهای بعد از همایش و بررسی نظرات شرکت کنندگان در این همایش ضرورت تدوام برگزاری و احساس نیاز به تغییر در سبک زندگی را نشان داد و بر این اساس، مصمم شدیم تا به امید خداوند متعال دومین همایش سبک زندگی و سلامت را با برطرف کردن نواقص و کاستی های همایش اول در سطحی فراتر و کاربردی تر برگزار نماییم.

2)سالیانه در ایران صدها همایش برگزار می گردد؛ ایا برگزاری این همایش ضرورت دارد؟ و دومین همایش سبک زندگی قرار است چه کاری انجام دهد؟

*چنانچه در اجرا، مدیریت و برنامه ریزی  همایش، هدفی مشخص و متعالی وجود داشته باشد می تواند نتایج بسیار خوبی هم از نظر فنی و تخصصی و هم از نظراطلاع رسانی و فرهنگ سازی داشته باشد. قبول دارم که گاهی یکسری موازی کاری ها انجام می شود که متاسفانه این موازی کاری ها باعث می شود استقبال از همایش و همچنین بهره برداری شرکت کنندگان کاهش یابد.

در زمینه ی سبک زندگی موضوعی که وجود دارد این است که ما سفارشات زیادی از جانب مسئولین از جمله مقام معظم رهبری در خصوص این مهم داریم و مهم تر اینکه مخاطب این همایش آحاد مردم جامعه می باشند و این همایش محدود به قشر خاصی نیست، سبک زندگی مربوط به زندگی همه ی افراد است و اگر بتوانیم قدم کوچکی در این راه برداریم ما به هدف خود نزدیک تر شده ایم.

در زمان برگزاری اولین همایش سبک زندگی هدفمان را تغییر در زندگی حتی یک نفر  ولو به میزان اندک قرار دادیم و در این راه نهایت تلاش خود را بکار بستیم چون بر این باوریم نجات یک نفر، نجات بشریت است و به همین دلیل مخاطب همایش را عموم قرار دادیم تا همگان از مباحث مهم مانند خانواده، باور های مذهبی، تغذیه و ورزش بهره مند شوند. نکته مهمی که ما مدنظر قرار دادیم که خوشبختانه در این راستا دبیرخانه دائمی سبک زندگی نیز در دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل شد، این بود که هدف ما صرفا برگزاری یک همایش نبود و بدین منظور از سال گذشته تا کنون دوره ها و کارگاه هایی را مانند تفاوتهای روانی زنان و مردان، پیشگیری از اعتیاد و مواد مخدر، سبک زندگی اسلامی و ..... برای دانشجویان عزیز، همکاران محترم و اساتید گرانقدر برگزار کردیم و تلاش نمودیم در این راستا یک تیم تخصصی تشکیل و آموزش های خاص را به آنها بدهیم و الان نتایج  آنرا خوشبختانه شاهد هستیم.

3)  برای فراگیر شدن سبک زندگی سالم در جامعه وظیفه دانشگاه و دولت و مردم از نظر شما چه می باشد؟

به نظر من اگر که ما از فرهنگ غنی اسلامی و ایرانی که بهترین الگو ها را دارا می باشد بهره مند شویم و همین الگو ها را بدرستی به همگان معرفی کنیم و سبک زندگی ائمه اطهار را از کتابهای دانشگاهی و مجالس و محافل معنوی و روحانی به صورت هدفمند در زندگی افراد جامعه به جریان بیندازیم گامی بزرگ برداشته ایم به عنوان نمونه در کنار عزاداری ها دلایل و فلسفه اقدام ائمه توضیح داده شود همان فلسفه ها، مسیر و الگوی زندگی ما خواهد شد ما الگو هایی را داریم که متاسفانه از آنها غفلت شده و اگر دولت و سازمان های مرتبط و دانشگاه ها در این مهم ورود نکنند هزینه های سرسام آوری مشمول حال جامعه میشود. چنانچه همه می دانند، پیشگیری بهتر از درمان است پس چنانچه سبک زندگی را در مسائل خانواده و تغذیه اصلاح کنیم آیا باز هم در جامعه این تعداد بیماری دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان خواهیم داشت؟ متاسفانه همه این موارد نشان دهنده این است که سبک زندگی ما دارای نقص و اشکال است. مثلا فرض بفرمایید در بحث زمان خواب در اکثر خانواده ها عادات اشتباه وجود دارد آموزه های دینی ما از قدیم تاکید داشته اند شب ها زود بخوابیم و سحرخیز باشیم تا کام روا گردیم و در فرهنگ ایرانی ما روی این موارد تاکید شده است ولی متاسفانه امروزه به این موارد توجه نمی گردد مخصوصا در بین قشر جوان جامعه که دیر خوابیدن و دیر بیدار شدن مایه مباهات و افتخار است. به عقیده بنده  چنانچه برنامه تغذیه و خواب منظمی وجود داشته باشد حداقل از بروز 50 الی 60 درصد از بیماری ها جلوگیری میشود. یعنی با بهره گیری از یک روش اصولی ساده، ممکن و در دسترس، می توان کیفیت زندگی خود و خانواده را بهبود بخشید.

*خبر گزاران: مهلا فلاح- فاطمه منتظر فرج

توجه : نظر شما پس از تایید مدیر سایت در سایت نمایش داده می شود !