1397/07/21

در راستای تهیه اولین خبر این همایش، در خدمت خانم دکتر فاطمه پیغمبری، دبیر علمی همایش  هستیم.

دکتر پیغمبری در ابتدای صحبت، رضایت خود را از شروع اقدامات خبرگزاری نسبت به تهیه خبر با هدف اگاهی مردم از این حرکت دانشگاهی مطرح کرده و از دانشجویان خود صمیمانه تشکر کردند.

موضوع این مصاحبه  «علل سرعت کند عملی شدن اصلاحات سبک زندگی تغذیه ای در جامعه علی رغم وجود اطلاع رسانی های موجود» می باشد.

سبک زندگی همان عاداتیست که از کودکی در وجود ما شکل میگیرد و به مرور زمان در ما نهادینه میشود. سبک زندگی از جنبه ها و ابعاد مختلفی میتواند مورد بررسی قرار گیرد اما یکی از مواردی که بسیار پررنگ تر از بقیه موارد بوده و میتواند در سلامت جسم ما تاثیر گذار باشد سبک زندگی تغذیه ای است و سوال مهم اینکه: چرابا وجود اهمیت تغذیه در سلامت جسم، اصلاحات  مربوط به آن در زندگی روزانه ما به کندی صورت می گیرد.
چنین به نظر میرسد که بخش عمده این مشکل مربوط به مجریان و دست اندر کارانیست که با
وجود حجم بالای اطلاعات  سبک زندگی  خصوصا تغذیه ای، اهمیت اجرایی شدن آن را نمیدانند و مجریان آینده نگری نیستند.

به عنوان مثال چنانچه مادری که در منزل، آشپزی بر عهده اوست و غذایی که در آن گوشت نباشد را غذا نداند،  افراد خانواده نیز به تبعیت از این ایده درگیر یک سبک زندگی تغذیه ای نادرست و باور اشتباه خواهند شد.

دبیر علمی همایش، موضوع مهم و موثر دیگر را تبلیغات غذایی روزانه صدا و سیما نام برد: صدا و سیما به عنوان یک رسانه ی ملی تا چه حد به کیفیت تبلیغات خود اهمیت می دهد؟ به طور مثال هر روزه شاهد تبلیغات وسیع چیپس، پفک، نوشیدنیها و....... هستیم که بارها اثبات مضر بودن آن ها از طریق شبکه های اجتماعی به نمایش گذاشته شده است. در نتیجه نقش این رسانه ملی در نهادینه شدن باور های غلط مردم را نباید نادیده گرفت.

موضوع دیگری که دکتر پیغمبری به توضیح راجع به آن پرداختند نقش پزشکان و درمانگران جامعه بود چراکه به نظر ایشان زمانیکه توصیه های لازم جهت اصلاح سبک زندگی توسط این دسته از اقشار معتمد مردم صورت پذیرد سرعت این اصلاحات تند خواهد بود متاسفانه بسیاری از پزشکان ما علی رغم اهمیت به موضوع حفظ سلامت افراد جامعه برای ترویج اصلاح سبک زندگی تغذیه ای به اندازه کافی وقت نمی گذارند.در ادامه ایشان فرمودند: مشاهده کیستهای فراوان پستانی و رحمی در بین دانش اموزان و دانشجویان دختر بیانگر وجود مشکلات آموزش در موضوع تغذیه ای میباشد.
وقتی بوفه های مدارس ما غذاهای ناسالم میفروشند و هیچ نظارت صحیحی بر این موضوع نیست، و یا زمانیکه در سلف سرویس دانشگاهها غذای دانشجویان بدون توجه به سبک زندگی سالم، فقط بر اساس یک سری سیاست گذاریهای غلط ارائه میگردد دیگر چگونه میتوان انتظار سرعت رو به رشد اصلاحات تغذیه ای را داشت ؟!
موضوع دیگر طبق بیانات خانم دکتر پیغمبری، امانت دار نبودن انجمن هایی است که اصلاحات سبک زندگی و تغذیه ای بیماران را به دست گرفته اند.این انجمن ها اگر علم کافی و وجدان کاری لازم را در زمینه بیانات خودنداشته باشند مردم را نسبت به اصلاحات سبک زندگی دچار شک و تردید کرده و مشاهده تضادهای گفتاری و رفتاری در مسئولین این انجمنها  میتواند عامل دیگری در کندی روند اصلاحات سبک  زندگی تغذیه ای افراد باشد.

واحد خبرگزاری : دانشجویان فاطمه منتظر فرج و مهلا فلاح

توجه : نظر شما پس از تایید مدیر سایت در سایت نمایش داده می شود !